TİTANİC FİLMİ


Yılların filmi olan efsane güzel bir film. Tekrar izliyorum her canım sıkıldığında.1997 yılında Amerika’da çekilmiş epik-romantik filmdir. 

Yönetmeliğini James Cameron yapmıştır. En iyi film Oscar ödülü, en iyi yönetmen Oscar’ı gibi bir çok alanda ödüle ev sahipliği yapmıştır. IMDB puanı 7,8’ dir. Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet başrollerini paylaşmaktadır. Geminin felaketle sonuçlanan ilk seyahati sırasında âşık olan farklı toplumsal sınıflara mensup iki gencin hayatı anlatılmaktadır. Kısaca konusu iki aşığın hikayesi. Bir kolyeyle yaşanılanları hatırlayan ve geçmişini hatırlayan bir kadın.

    Dünyanın hatırlamak istemediği ‘’titanik faciası’’ görkemli bir film olmuştur. Film 3 saat 14 dakika sürmüştür ama film 2 saat 40 dakika olacak şekilde ayarlanmıştır. Bayan Rose yani Kate Winslett su içinde olan çekimlerde içine dalgıç elbisesi hiç giymemiş ve bu sebeple zatürre olmuş ayrıca filmde Rose’un üstünde durduğu tahta parçası titanik geçmişinden kalan orijinal bir parçadır.


     Teknolojinin son hızla ilerlediği bu dönemde ‘’Titanik’’ adlı dev bir düş gemisi inşa edildi ve bu geminin yolcuları arasında Jack adlı bir genç ve Rose adlı bir kız bulunmaktaydı. Jack ve Rose şans eseri tanışırlar ve bu tanışmayla birlikte birbirleriyle yakınlaşırlar. Gemi batarken Rose bir tahta parçasına tutunarak Jack’i kurtarmayarak ölüme terk etmesi İzleyiciler tarafından çok eleştirilmişti. Rose’u canlandıran Kate, bir televizyon programında ‘’ Rose’un Jack’i neden ölüme terk ettiğini bende anlamıyorum. İkisinin de kurtulma ihtimali vardı.’’ Diyerek titanic severler tarafından beğenilerini toplamıştır. Bu film Hollywood’un en etkileyici filmi olmuştur.



     Filmin asıl konusuna geçeyim özet şeklinde hemen 😊


     1996 yılında Brock Lovett ve grubu RMS Titanic’in enkazında ‘’Heart of the Ocean’’ adı verilen bir kolye ararlar. Kolye yerine bir resim bulurlar ve bu resimdeki kadın bu aranmakta olan kolyeyi kullanmaktadır. Bunun üzerine haber yapılan köye ve resim amacına ulaşmış ve o resimdeki kadın Rose Calwert, Brock’un daveti üzerine araştırma gemisine getirilir. Bu yaşlı kadın 17 yaşındayken çizdirdiği resmi görünce batmaz denilen RMS Titanic’te geçirdiği zamanını anlatmaya karar verir. Rose Dewitt annesi ve nişanlısıla 1. Sınıf yolcu olarak titanic gemisine biner. Rose için bu gemi köle gemisidir çünkü annesinin baskısıyla evlenmek üzeredir. Jack Dawson ise bu gemi için biletini, bir kumar masasında kazanmıştır. 3. Sınıf bölümünde seyahat eder. Cal, Rose  için aldığı kolyeyi düğünden önce hediye etmek ister ve Rose’un boynuna takar. Rose bulunduğu durumdan kurtulmak isterken Jack ile karşılaşır. Birbirleriyle zaman geçirdikçe birbirlerine bağlanmaya başlarlar. Rose bu arada Jack’in çizimlerini çok beğenir ve kendini ona hediye edilen kolye ile çizmesini ister. Bu aralarda ise geminin kaptanı buzdağı uyarılarını dikkate almaz ve hızını azaltmadan devame der. Titanik 14 Nisan 1912’ de sulara gömülmesiyle son bulan hazin olayların başlamasına neden olacak buzdağına çarpar ve 1500 kişinin ölümüne sebep olan bu felaket yaşanırken Rose ve Jack’in birbirine yaptığı fedakarlıklar, aşk ve dramı anlatan bir filmdir.



     Gerçek bir olaydır bu titanik efsanesi. Herkesin izlemesini tavsiye ederim. İzleyenler de tabi ki benim gibi baştan baştan izleyebilirler 😊
Bol bol iyi seyirleriniz olsun.

12 yorum:

  1. gerçekten efsane bir flimdi hâlen heyecanla izlerim yeniden hatırlatmak çok güzeldi teşekkürler canım benim ilk fırsatta yeniden izleyeceğim 😊 sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim ne demek böyle güzel yorumlar insanı mutlu ediyor

      Sil
  2. Titanic filmi beni çok etkiledi. Güçlü sandığımız insan oğlunun ne kadar güçsüz olduğunu anladım. Tanıtın için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Filmi her izlediğimde sonunda hep ağlarım.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    TİTANİK her zaman ilgimi çeken bir olay olmakla birlikte hakkında çevrilen filmi de başucu filmlerim arasındadır. İzleye izleye ezberledim. Ama asla seyretmekten usanmadım. Bu filmin benim dünyamda da ayrı bir yeri vardır. Kumar masasında kazanılan bilet sahnesi ve devam eden sahnelerle birlikte gerçekten çok müthiş bir film.
    Paylaşım ve hatırlatmanız için teşekkür ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. akıllardan çıkmayacak güzellikte bir filmdir. gerek oyuncuları gerek müzikleri ve sahneleriyle
    Kaç kere izledim bilmem

    YanıtlaSil
  6. Evet, kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum, harika...

    YanıtlaSil
  7. harika bir filmdi. konusu oyuncuları efsaneler arasında , ellerinize sağlık, takipteyim.. sizi de beklerim :)

    YanıtlaSil
  8. efsane film defalarca izledim
    sizi blog listeme ekledim beni blog listenize eklerseniz sevinirim

    YanıtlaSil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)