Egzersiz Yapmanın Faydalarını Keşfedin

 Düzenli egzersiz, vücudumuzdaki kasları ve eklemleri güçlendirmek, ruh halimizi iyileştirmek ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek gibi birçok yönden sağlığımızı iyileştirir. Ama egzersiz yapmanın en iyi yolu nedir? Yatmadan önce antrenman yapmayın. Beyninize ve vücudunuza dinlenmek için yeterli zaman verir. Egzersiz yapmak ayrıca vücut saatinizin uyanması ve hareket etmesi için sinyal veren çekirdek vücut sıcaklığınızı da yükseltir.


Mazeret Yok


antrenman yapmak

Araştırmalar, herhangi bir miktarda egzersizin fiziksel ve zihinsel sağlığımız için faydalı olduğunu göstermektedir. Önerilen miktarı alamasak bile, her zaman egzersiz yapmak için zaman bulabiliriz. Yaşınız ne olursa olsun, fiziksel aktivite yapmamak için hiçbir mazeret yoktur. İster genç ister yaşlı olun, herhangi bir miktarda aktivite sağlığınıza fayda sağlayacaktır. Sadece buna bağlı kaldığından emin ol. Düzenli egzersiz yapmanın birçok faydası vardır, bu nedenle yoğun bir programın aranıza girmesine izin vermeyin.

Egzersiz yapmak için en iyi zaman, kendinizi en iyi hissettiğiniz zamandır. Depresyondaysanız, antrenmanınızı en enerjik olduğunuz zamana göre planlamayı deneyin. Motive olmakta zorlanıyorsanız, dans etmeyi veya 15 dakikalık bir yürüyüş yapmayı deneyebilirsiniz. Bu aktiviteler ruh halinizi iyileştirebilir ve enerji seviyenizi artırabilir. Kendinizi daha iyi hissetmeye başladığınızda, yürüyüş veya koşu sürenizi artırabilir veya antrenmanınıza bisiklet sürmeyi ekleyebilirsiniz.

Mutluluk Hormonu

Düzenli egzersiz yaptığınızda vücudunuz, ağrıyı azaltan ve ruh halimizi artıran, beyinde doğal olarak oluşan bir kimyasal olan endorfin üretir. Bu kimyasal, stresi azaltan, ruh halinizi iyileştiren ve görünümünüzü iyileştiren endorfin salgılar. Bunu yaptığınızda kendinizi daha pozitif ve daha az stresli hissedecek ve hayattan daha çok memnun kalacaksınız. Egzersizin faydaları saymakla bitmez. Size fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak fayda sağlayacaklar.

Orta düzeyde aerobik egzersiz uyku kalitenizi ve sürenizi iyileştirecektir. Bununla birlikte, egzersizin faydaları, egzersizin türüne ve kişinin genel sağlığına bağlı olarak değişecektir. Zevk aldığınız ve uzun süre yapabileceğiniz bir egzersiz seçtiğinizden emin olmanız önemlidir. Bu faydalar sizi aktif tutacak ve sağlıklı kalmanızı sağlayacaktır. Ama soru şu: Egzersiz uykumu nasıl iyileştirebilir? Uykunun rahatlamalarına ve uykuya dalmalarına yardımcı olduğunu bulan bazı insanlar var.

Beyin Fonksiyonları ve Kanser

Egzersiz yaptığınızda beyniniz harika hisseder. Düzenli olarak egzersiz yapan insanlar daha keskin anılara sahip olurlar, daha az depresyon hissederler ve gün boyunca daha fazla enerjinin tadını çıkarırlar. Ayrıca, daha iyi odaklanmalarına ve daha iyi öğrenmelerine yardımcı olur. Bu küçük bir fayda gibi görünse de, egzersiz birçok yaygın zihinsel sağlık sorunu için güçlü bir ilaçtır. Bu avantajlardan bazılarını deneyin ve bir egzersiz rutinini hayatınızın bir parçası haline getirin. Vücudunuzun faydalarından yararlanmak için tükenene kadar beklemeniz için hiçbir sebep yok.

Egzersiz sağlığınızı iyileştirebilir. Beyin fonksiyonunuzu geliştirir. Araştırmalar, birçok kanser türünün riskini azaltmaya yardımcı olduğunu ve damar hastalıklarını önlediğini göstermiştir. Ve kalp krizlerine ve felçlere neden olan hastalık olan aterosklerozu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca ruh halinizi iyileştirebilir. Ayrıca tip 2 diyabet geliştirme riskinizi de azaltabilir. Yaşam kalitenizin korunmasına yardımcı olur. Egzersizin faydaları fiziksel görünümünüzün çok ötesine geçer. Hayatınızı iyileştirebilir. Ruh halinizi iyileştirebilir ve sosyal etkileşimlerinizi artırabilir.

Kan Dolaşımını Arttırır

Birkaç çalışma, egzersizin kardiyovasküler sağlığı iyileştirebileceğini bulmuştur. Düzenli egzersiz kalp krizi riskini azaltabilir ve kan dolaşımınızı iyileştirebilir. Ayrıca enerji seviyenizi arttırır ve uyku kalitenizi artırabilir. Ayrıca vücudunuzdaki antioksidanların seviyelerini arttırır ve bu da vücudunuzu korumaya yardımcı olabilir. Üstelik ömrünüzü uzatabilir. Egzersiz yapmanın faydaları çoktur. Orta dereceli egzersizlerin faydaları, ömrü uzatabilir ve daha uzun, daha mutlu bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.

Formda kalmanın harika bir yolu olmasının yanı sıra, egzersizin çok çeşitli sağlık yararları vardır. Kalp atış hızınızı ve akciğer sağlığınızı artırarak, birçok kanser türüne yakalanma olasılığını da azaltabilir. Ayrıca Alzheimer ve Parkinson hastalığı riskini de azaltabilir. Bunlara ek olarak ruh sağlığına da faydalıdır. Ayrıca, yaşlanma insidansını azaltabilir.

Yaş ilerledikçe kaslar erimeye başlar. Kas kütlesi oluşturmak, hayat kalitemizi ve sağlığımızı olumlu etkiler. 

0 Comments:

Yorum Gönder

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)