Ketojenik Diyetin Faydalarını Keşfedin

 Ketojenik Diyetlerin Faydası Nedir?



Birçok insan ketojenik diyetin faydasının ne olduğunu merak ediyor. Kilo verme meraklıları arasında popüler bir seçim olsa da, herkes için değil. Ancak sağlık sorunları olanlar için kilo vermenin etkili bir yolu olabilir. Ketojenik diyetlerin iştahı azaltmak, kolesterol seviyelerini düşürmek ve kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatmak gibi çeşitli faydaları vardır. Bu diyet hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Düşük karbonhidrat


Keto, herhangi bir diyetin en katı karbonhidrat ve makro besin oranlarına sahiptir. Bazı kişilerin ketojenik diyetin tüm faydalarını yaşama olasılığı düşük olsa da, daha hızlı kilo vermenize ve sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Bununla birlikte, bazı insanlar ketojenik bir diyete bağlı kalmayı zor bulabilir.


Kas Kütlesi


Ketojenik bir diyet kas kütlesini koruyabilir. 


Ketoya: Yeni başlayan insanlar baş ağrısı, baş dönmesi, huzursuzluk ve yorgunluk gibi kısa süreli yan etkiler yaşayabilir.  Bu durumdan kaçınmak için magnezyum ve potasyum mineraline önem verilmelidir.


Ketoya başlarken işlenmiş gıdalardan da kaçınmalısınız.

Daha İyi Kalori Yakarsınız

Yüksek yağlı diyetlerin birçok faydası vardır. Sadece daha fazla enerji sağlamakla ve vücudun kalorileri daha etkili yakmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda atletik performansı da artırırlar. Örneğin, yüksek yağlı bir diyet, bir sporcunun üretebileceği VO2 max (bir kişinin aerobik kapasitesinin bir ölçüsü) miktarını artırabilir. 


Yüksek yağlı bir diyet yemek ayrıca diş sağlığını iyileştirmeye ve ağızdaki bakterileri iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, yüksek yağlı yiyecekler yemenin faydaları kilo vermenin ötesine geçer.


Araştırmalar, sağlıklı yağın insanların metabolik hızlarını artırarak kilo vermesine yardımcı olabileceğini gösteriyor.


 Araştırmalar ayrıca, yağ oranı sağlıklı yağlarla bir diyet tüketen kişilerin, karbonhidratları kısıtlamadan bile daha fazla kalori yaktığını göstermiştir. 


Yağın kalori etkisi her zaman simetrik değildir; bazı insanlar tam tersi etkiyi yaşarlar. Bununla birlikte, kümülatif veriler, yüksek yağlı diyetlerin insanların daha hızlı kilo vermesine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu faydalar, 'moda' diyet hareketinin önemli bir parçasıdır.

Cilt Sağlığı


Yüksek yağlı bir diyet, gözlerinizin ve cildinizin sağlığını artırabilir. Yüksek yağlı yiyecekler ayrıca kemikleri güçlendiren ve kalbi koruyan A ve D vitaminleri açısından da zengindir. Yüksek yağlı diyetler ayrıca enerji seviyelerini artırır ve sizi uyanık tutar. Yağ alımınızı artırırsanız daha çok çalışabilir ve daha üretken kalabilirsiniz. Yüksek yağlı diyetler ve sağlığınıza nasıl fayda sağlayabilecekleri hakkında daha fazla bilgi için bir diyetisyene danışın.

İştah Azaltma Özelliği


Ketojenik diyetin (KD) iştahı azaltıp azaltmadığı, araştırmalarla cevaplanmayan bir sorudur. Ekzojen ketonların kullanımının kanda keton düzeylerinin artmasına neden olduğu yaygın bir bilgi haline gelmiş olsa da, iştah üzerindeki etkilerin nedensel olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Keton seviyeleri ve iştah arasındaki ilişkiye ilişkin daha fazla araştırma, bu etkinin mekanizmalarını anlamamıza yardımcı olacaktır. Bu arada iştahımızı bastırmak için bahsi geçen takviyelerden faydalanabiliriz.


Bir çalışma, ketojenik bir diyetin obez hastalarda iştahı azalttığını buldu. Bu muhtemelen diyetteki yüksek oranda yağdan kaynaklanmaktadır. Çalışma ayrıca, deneklerin daha fazla tam gıda yedikleri takdirde daha az aç olduklarını da buldu. Sonuç olarak, ketojenik bir diyet iştahı azaltabilir ve tokluğu iyileştirebilir. Bununla birlikte, bu diyetin herkes için işe yarayıp yaramadığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Ketojenik bir diyetin düşük karbonhidratlı bir yaşam tarzına bağlılık gerektirdiği unutulmamalıdır.


Keto diyeti uygularken potasyum mineraline dikkat etmeliyiz.  Potasyum sebzelerde bulunur kas kramplarının engellenmesini sağlar.


Kaynak: Ketonjenik Diyet

0 Comments:

Yorum Gönder

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)