EN İYİ LİSTESİNDEN ŞİDDETLE TAVSİYE - RECOMMENDED FROM THE BEST LIST

Bu gün sizlere en sevilen 8 filmi yazmak ve izlemek içinde bir öneri yapmak istedim. Umarım beğenirsiniz. En sevilen filmleri sizlere derledim iyi okumalar.


1.    MANDIRA FİLOZOFU (2014)
 
    2014 yapımı olan film yerli bir filmdir. İstanbul’da yaşayan hırslı bir sanayici olan Cavit bir butik otel inşa etmek ister ve Muğla’da deniz kıyısında bir alsa almayı planlar.
    Cavit’in satın almak için bulduğu arazi, köyde yaşayan bir ailenin üyelerine aittir. Aile üyelerinin çoğu alınacak olan yüklü paradan dolayı kabul ediyor fakat bu aile üyelerinin arasında en istekli olan Şükrü’dür. Evlenecektir ve paraya ihtiyacı vardır. Arazide payı olan Mustafa Ali, akrabalarının aksine araziyi satmaya karşı çıkmaktadır.
    Mustafa Ali ailenin satmak istediği arazide filozof gibi küçük bir kulübede yaşamını sürdürüyor.
    Cavit daha yüksek teklifler vererek Mustafa Ali’yi ikna etmeye çalışıyor fakat tam tersi Mustafa Ali Cavit’i modern yaşamdan vazgeçirmeye çalışacaktır.



2.   ALLİED -MÜTTEFİK (2017)
 
    Blogumda daha önce özeti bulunan bir filmdir. Detaylı yazı için tık tık tık tık.
    Brad Pitt’in oynadığı film olur da izlenmez mi 😊 2017 yılında vizyona girdi. IMDP puanı 7.1
    Ben çok severek izlemiştim. Konuk yazarımın yazdığı filmdi. Hepinizden bu filme yorum bekliyorum. Filmin linki yukarıda.



3.      PK – PEE KAY (2014)

    2014 yılı yapımı muhteşem bir Aamir Khan filmidir. Bunu burada detaylıca anlatmak yerıne ayrı bir yazı ile bu filmi sizlerle buluşturayım isterim.  Bollywood filmidir. Eğleneceğinizden eminim bu filmi izlerken 😊 En kısa zamanda bu filmi anlatacağım size 😊



4.       Pİ’NİN YAŞAMI (2012)


    Mutlaka izlenmesi gereken bir film. Bildiğiniz bir başyapıt ben canım sıkıldıkça açıp izlerim hiç sıkılmadan. Filmin konusu kısaca hayatta kalmaya çalışan 16 yaşındaki bir çocuk ve 300 kiloluk bir kaplan. Kaplana yem olmamak için onunla yakınlaşmanın bir yolunu bulmaya çalışır. IMDP puanı 8.1 dir. Herkesin izlemesini tavsiye ediyorum.



5.       DİRİLİŞ – THE REVENANT (2015)
 
    Leonardo Di Caprio’nun müthiş filmi. 3 ödüle layık gösterilmiş bir filmdir. Ayrıca Di Caprio 2016 yılında canlandırdığı rolü sayesinde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Filmin IMDP puanı 8.2 dir.
Filmde Di Caprio avcılıkla uğraşan biridir ve yeni bir av gezisine çıkarlar. Boz ayı avlamak için Dakota bölgesini seçerler. Hugh (Leonardo di caprio) bir boz ayı saldırısına uğrar. Ölümle baş başa bırakılır. Ağır yaralanmıştır. Hugh soğuk havada baş başa hayatta kalmaya çalışmaktadır. Hugh’u en çok üzen arkadaşının ihanet etmesidir. İlk önce Hugh sağlığına kavuşacak sonra ihanetin intikamını alacaktır.



 
6.       FANAA- FEDA ETMEK (2006)


    Bu film gerçekten anlatılmaz yaşanır.  2006 yılında çıkarılmış olan Aamir Khan’ın oynadığı bir hint filmidir. Bu dönemlerde en çok izlenen filmdi. Hala da izlerim. Her izlediğimde aynı duyguları yaşarım. Çok güzel bir aşk hikayesinin sonu acı ve güvensizlikle bitiyor.



7.       DHOOM

    Yine muhteşem bir hint filmi diyorum ve susuyorum. Başrolde yine Aamir Khan. Bilenler bilir ki Aamir Khan’ın filmlerine hep bayılmışımdır. Filmimiz bir intikam alma üzerine kuruludur. Aksiyon filmidir. Aşırı heyecanlı ve sürükleyici filmin IMDP puanı 7.1 dir.



8.       3 İDİOTS (2009)


    Tabiki de bunu sizlerle paylaşmıştım. Yazının devamı için tık tık tık.

    2009 yılı yapımı bir hint filmidir. Oyuncular arasında Aamir Khan’da yer almaktadır. 3 arkadaşı anlatır. Bollywood filmidir.
 

1 yorum:

  1. Ya bu hint filmlerini bizim milletimiz çok seviyor ya da bu adamlar gerçekten iyi işler çıkartıyorlar, hint filmlerini beğenmeyen pek nadir insan oluyor.

    YanıtlaSil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)