Mustafa Kemal - Yılmaz ÖZDİL

     
          Çok güzel bir kitapla giriş yapacağım bana göre tabi. Okurken duygulandığım, yeri geldiğinde ağladığım bir kitap...
'' Mustafa Kemal ''

           Yılmaz Özdil' in üzerinde 10 yıl çalıştığı bir kitap. Atatürk ile ilgili bilinmeyen birçok konudan söz ettiği, yanlış düşüncelerin üzerini çizdiği, varsayımları yok ettiği mükemmel bir kitap. M. Kemal Atatürk ile ilgili yazılan çoğu kitaba ön yargılı yaklaşırım, yanlış yazılan yazıların olduğunu hep düşünürüm. Yılmaz Özdil' in yanlışı yok demiyorum. Ama bana göre yanlışsız yazılmış bir kitap.  Herkesin kendi düşüncesi değil midir zaten  kitaplar ?
           Kitabın konusu Mustafa Kemal ATATÜRK...
           Doğmasından ölümüne kadar olan tüm hayatını ele alan bir kitap üvey kardeşlerinden tutun evlatlık edindiği çocuklara kadar insanlara davranış biçimlerine kadar sade bir dille anlatılan , o tarihten insanların düşüncelerine yer verilen ve Atatürk'ün yanında uzun süredir duran insanların anılarını anlattığı güzel ve sürükleyici bir kitap. Atatürk'ün gün ay yıl olarak doğum tarihini bilenimiz yoktur çünkü o dönemde gün ay yıl kavramları pek yaygın değildi. Kimlikler bile yalan yanlış çıkarılırmış. Bazı devrim ve yeniliklerden sonra tabi. Ben size gün ay yıl olarak doğum tarihini Yılmaz Özdil'inde  kitabında belirttiği üzere söyleyebilirim.
'' 04.01.1881 salıydı. ''
            Atatürk, bu hayatı yaşarken geçmişini unutmadan yaşamış bir insan. İleri görüşlü bir lider ve  nereye giderse gitsin duş almadan gitmeyen pijamasıyla asla insan karşılamayan, bakımına dikkat eden , bakımsız insanlara sinirlenen ve aynı zamanda Dünya'nın en şık giyinen lideri, reisi cumhuruydu. Şimdiki nesile bakarsak bakımsız, her gün sakal tıraşı bile olmayan, takım elbiseyi hayatından çıkaran, kendine bakmaya bile el uzatamayan çok insan görürüz. Böylesine bir liderin ülke yönetmesi çok güzel bir kavram değil mi ? Asilliği ile herkesi kendine hayran bırakan bir liderin hala hayatımızda var olması ve yok etmeye çalışılsa da  unutturmayı başaramadıkları bir lider düşünün. İşte o Mustafa Kemal idi. Sarı saçları ve mavi gözleriyle insanların hayatını canlandıran güzel bakışlı bir reisi cumhur düşünün. Ütüsüz bir şeyi üstüne giymeyen ve koyu renk gömleği çok nadir giyen bir lider. Ne güzel bir insan değil mi ? hayatımda hiç pişman olmadan seveceğim tek insan Mustafa Kemal Atatürk'tür.
       Yazacak dile getirilecek o kadar çok şey var ki anlatmaya kelimelerim, yazmaya ellerim, söylemeye dilim varmaz. Atatürk ile ilgili sağda solda atıp tutan insanlara vereceğim tek cevap şu olur hep
'' Sen ülke kurtardın mı hiç ? ''              
                     ya da
'' Başımızdaki insanlar hazır ülkeyi b*ka çevirirken sende yardım mı ettin ? '' 

             İyi ki sevmişim seni ATAM. İyi ki senin yolunda ilerlemeyi  bırakmadan pes etmeden yaşamaya gayret ediyorum. Senin gibi olamam ama senin çocuklarından biri olarak senin istediğin konuma elimden  geldiğince yükselebilirim. Tahsil hayatımı tamamlayıp yüksek lisans eğitimi için  ve doktora yapmak için çabalayıp, dil öğrenip yurt dışına çıkabilirim. Bunun için para mı gerek çalışıp para biriktirmeye çalışırım. Senin gibi olamam senin gibi kimseler olamaz. Sadece kendilerini senin gibi zannederler ve bununla sadece avunurlar. Senin benim yaşamam  için yaptıklarını bende senin istediğin kişi olarak ödeyebilirim ve bunun için çabalayacağıma inanıyorum. İnanan insan her şeyi başarırmış. Başarmak istiyorum.

           
Okuduğum her sayfasında duygulandığım bir kitaptı. Her sayfasında özlemle andım ATAMI. Atatürk 46 saat hiç uyumadan kitap okurmuş. Bunu hangi insan yapıyor ? Ülke yöneten bir lider her dil, din,ırk, mezhep kitaplarını okurmuş ve ayrım yapmadan her konu hakkında bilgi sahibi olurmuş. Kendini asla halkından ayırmaz onlar nasıl yaşıyorsa öyle yaşar halkı zengin olsa bile zengin olmaz sadece devleti için çalışırmış.
   
     Evet Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hakkında hiç bir konu atlanmadan anlatıldığı bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.

          Hepinizi çok seviyorum..


0 Comments:

Yorum Gönder

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)