FRANZ KAFKA – MİLENAYA MEKTUPLAR- FRANZ KAFKA LETTERS TO MİLENA BOOK SUMMARY

 

Aşkın ne güzel halleri vardır. Ulaşılmazı bile sever bazen en uzağındakine aşık olur bazen de en yakınındakine. O kadar acı bir an ki o aşk ne yaşamak istersin ne de yaşamadan ölmek tamda Franz Kafka ile Milena gibi . Milena aşkını anlatamaz Franz ‘da ondaki gizli kalan Milena aşkını.

Bu kitap mektuplardan oluşur. Okurken gerçek aşkı görerek okumak gerek mektupları. Kitapta her ne kadar aşka dönüşemeyen bir mektuplaşma görülse de aşka dönüşmeyen bir sevda görülmez. Aşka dönmüştür ama haberimiz yoktur belki de. Gerçek hayatta da böyle olan çok insan vardır. Görmeden ilk sesine aşık olan. Yan yana gelince ellerine, bakışlarına, ses tonuna ve gülüşüne 😊 insanoğlu böyle.

Devam edelim araya girdim yine dayanamadan 😊

Milena yaşadığı dönemi derdi sıkıntıyı Franz Kafka’ya anlatmaktadır. Franz Kafka’yı Milena yanına çağırır. Bu çağrılara ve hastalığına da mektuplarında yer vermektedir. Franz Kafka da ona yazılan bu mektuplara yanıtlar vermektedir. Çok geçmez Franz Kafka Milena’yı görmek için Milena’nın yaşadığı şehre gider. Neresi mi tabi ki Franz’ın en çok gitmek istediği yer olan Viyana. Gider ama hemen görüşemezler tabi. Hatta hiç görüşemezler. Çünkü Kafka’nın hastalığı ilerle ve çok geçmeden ölür.

Milena evliydi ve belirsizliklerle dolu bir hayali vardı ortada. 1920 tarihinde yazılmaya başlanan mektuplar 1923 yılında sona eriyor. Hatta mektupların bir bölümünde Franz Kafka’nın ‘’hastalığımda, sağlığımda sensin Milena.’’ Dediğini görüyoruz ki ben bunu görünce tüh be dedim. Nasıl bir aşktır bu dokunmadan görmeden sevmeden. Nasıl bir aşktır ki ikisi de birbirinden vazgeçemiyor. Cidden şunu söyleyebilirim Franz’ın dilinden okudukça aşktaki anlamı buluyorsunuz sonra çok güzel aşık oluyorsunuz kalbi temiz sizi, sizin onu sevmeniz gibi seven bir adama . Gözünüz kapalı güvenerek seviyorsunuz benim gibi.

Üniversitedeyken bir ödev konumuz vardı. Düşün düşün bulamamıştık grup arkadaşlarımla onlara buradan selam olsun sizi çok seviyorum nergom ve yasom…

Ödev konumuz edebiyat olsun dedik ve Milena’dan, Leyla’dan, Ahmed Arif’ten ve Franz Kafka’dan bahsettik. En güzel konu hazırlığıydı bizim için.

Mektupta bir olay örgüsü olmaz çünkü mektuplardan oluşan bir kitap bu olayh örgüsü düzenli giden bir hikaye aramayın. Sadece Franz gibi düşünün Ahmed Arif gibi sevin arkadaşlar. Her insan layığını bulsun layığını sevsin. Herkes değer verene aşık olsun.

Aşk ile kalın..

 

İyi okumalar

0 Comments:

Yorum Gönder

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)