3 IDIOTS- ÜÇ APTAL


Resim yazısı ekle













IMDB Puanı ve Film hakkında her şey.

  Bugün bir film incelemesi yapmak istedim. Yabancı bir film yerine bir türk filmi tanıtayım diye düşündüm. Ama baktım ki hiç türk filmim yok.

  Benim en sevdiğim yönetmen ve oyuncu Aamir Khan’dır. Bu yüzden onun en sevdiğim, moralim bozukken izleyip güldüğüm filmini anlatmak istiyorum. İsterseniz başlayalım.

Filmimiz 3 İdiots.Filmin izlemek için tık tık....
  Bunu herkes bilir. Komik ama yeri gelince üzen bir filmdir.filmin konusu 3 üniversite arkadaşının yaşadıkları. Hayatın aslında en güzel noktalarını eğlenceyle anlattıkları bir yıldır üniversite ve bu filmde üniversitede yaşanılan o kadar güzeldi ki. İzledikçe gerçekten yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz.
2009 yılında yapılmış bir Bollywood filmidir.Film bir mühendislik okulunda 3 arkadaşın yan yana gelmesiyle anıların birleştiği bir filmdir. Aamir Khan bu filmde üniversite öğrencisi ama bu filmdeki asıl olayda sonlarında başlıyor. Aslında aamir khan oradaki geröek bir öğrenci değildir ve bunu okul bitince arkadaşları onu ararken farkederler. Arkadaşları arar ve asıl macera burada başlar.

Aamir Khan filmde okulun sahibinin kızına aşık olur. Bu aşk ise iki aşığın müzikaliyle anlatılır. Hindistan filmlerinde en sevdiğim konuda bu zaten. Müzikaller ve danslar. Filmde hayatlar anlatılırken aynı zamnda da eğitim sistemini eleştirmektedir. Hindistan’da en yüksek  gişe  ve hasılat rekorunu kıran filmdir.

 Yönetmen Rajkumar Hirani’dir. Filmdeki en güzel şarkı bence ’all is well’’ ve ‘’zoobi doobi’’.
Aamir Khan’ın arkadaşlarından 2’sinin ailesi kendi istedikleri mesleği yapmasına izin vermeyip onları zorla mühendislik fakultesine yolluyor. Aslında bu drum şuanda tüm ülkelerde olan bir durum.

 Ailelerimizin çoğu çocuklarının kendi seçimlerine  saygı duymadan sadece zorla onların belki de hayatını kötü yönde etkiliyor. Sevmediği bir işi yapan gençlerin yetişmesi, ülkemizin gelişmesine katkı sağlamaz bence. Evet aileler ne kadar çok geleceğimizi ve imkanlarımızı düşünüyor olsa da çocukların kendi hayatını elinden almak oluyor. Bu yapıyı eleştirdikçe uzayacak bir konu oluyor. Konuyu pek fazla bölmeden geri dönüyorum.

Film 2 saat 40 dakika sürüyor. Çok uzun kesin çok sıkıcı gibi bir ön yargıyla sakın yaklaşmayınç izlediğim en akıcı filmlerden biri. Her çocuk özeldir filmi de Aamir Khan’ın bir filmidir. O filmde muhteşemdi. Bir çocuğun hayatını bir hoca nasıl değiştirir adlı en güzel anlatılan film bence.Filmimizin IMDB Puanı 8.4.

Neyse asıl filmimiz 3 idiots benden tam puanı aldı ve hepinize öneririm. Yorumlarınızı bekliyorum..

İyi seyirler.

15 yorum:

  1. Ne güzeldi ve evet epey uzundu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Ama hiç uzun olduğunu bile farketmiyorsunuz öyle değil mi :)

      Sil
  2. İçinde komedi varsa izlenir..
    Tavsiye ve tanıtım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Aamir Khan'ın döktürdüğü filmlerden, sistem ile güzel dalga geçiyorlar yıllar önce izlemiştim izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. bende şiddetle tavsiye ediyorum.

      Sil
  4. ha haa ben de dün yazdıydım bu filmi çok severiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet dünkü yazına baktım bende dedim bi özetide benden olsun :)

      Sil
  5. Severek ve etkilenerek izlediğim bir filmdi.

    YanıtlaSil
  6. Aamir khan filmlerini çok seviyorum. Filmleri uzun olsa da zamanın nasıl geçtiği belli olmuyor. Dangal ve süperstar filmleri de çok güzel, başarı hikayeleri var. Yeni filmi çıkacakmış onu bekliyorum. Çok teşekkürler film yorumun için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni çıkan filminin olduğunu bilmiyordum :)

      Sil
  7. Kendim izlemekle yetinmeyip her arkadaşıma izletebilmek için onlarla defalarca kez daha izledim :D

    YanıtlaSil
  8. Bende yaklaşık 4-5 yıl önce izlemiştim güzel bir film 😊

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten şahane bir film. Mutlaka herkesin izlemesi gerekiyor. Zaten içinde Aamir Khan varsa tamamdır. Emeğinize sağlık, güzel bir tanıtım olmuş :)

    YanıtlaSil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)