NEDEN YURT DIŞINA GİTMELİ ?- WHY SHOULD I GO ABROAD ?


  Kendinize de bu soruyu sorduğunuzu duyar gibiyim. Herkesin dilinde bu aralar yurtdışında yaşamak, oralarda okumak ve bir kere de olsa gezip görme istemi var. Peki neden bu istek? Bunun cevabını içimize sorarak cevaplandırabiliriz. İnsanlar kaçmanın bir çözüm olduğunu düşünür hep ve belki de bu yüzdendir yurtdışına gitmeler.




Peki neden yurtdışı?
   Genelde eğitim ağırlıklı Türkiye’den çok sayıda öğrenci her yıl yurtdışına seyahat etmekte. İlk gitme sebeplerimizden biri eğitim ya da eğitimciler bunlar beyin göçü, sonrasında yurtdışında işsizliğin azlığı ve iş bulma amacıyla ekonomik göç ve tabi ki genellikle gezmek görmek… Neden gitmeli ve görmeliyiz diyorsanız eğer;


·         İş imkanı ve emeğe saygı çok çok fazla. İnsanlar birbirlerine saygılı.

·         Dil öğrenmek isteyenler ya da dil öğrenmiş ama kendini daha çok geliştirmek isteyenler bir sürü insan topluluğuna girmeniz kolaylaşıyor. Diliniz ile arkadaş çevrenizi geliştirebilirsiniz ve bu sayede daha çok yer keşfedebilirsiniz.

·         Hem tatil yapıp hem çalışabilirsiniz. Çalışacağınız işyerinin size sponsor olması ve çalışma izninizi alması gerekiyor. Hem tatil hem iş istiyorsak önce işimizi ayarlamamız gerekli.

·         Yurtdışında İngilizce öğretmenine, grafikere, turizmciye ve iyi bir müzisyene her daim iş var.
·         Eğitim için kesinlikle gidilir. Devlet üniversitesi yurtdışında da mevcut. Tek gereken pasaport ve okul puan durumunuz.


·         Okulunuz eğer yurtdışındaysa seyahat etme sıklığınızda artacak. Yurtdışında seyahat etmek eğitimin bir parçası.

·         Kanada, Almanya, Avustralya ve Ukrayna bu aralar herkesin dilinde. Özellikle Türkiye’den Ukrayna’ya giden çok sayıda Türk varmış.

·         Yurtdışı düzenli ve takıntılı insanlarla dolu. Buna da dikkat etmek gerek.

·         İnsancıl bir sürü türk barınıyor tabi ki adım başı bir türke denk gelebilirsin.





        Bilinenler bunlar benim açımdan. Genelde herkes okumak için yurtdışına gitmekte. Yeterli maddi birikimin varsa yurtdışında okuma fırsatını kaçırmayın derim. Benden bu kadar 😊


3 yorum:

  1. Paramız değerlenmediği sürece ki değerleneceği yere sürekli düşüyor, biraz zor gibi yurtdışı hayalleri :)

    YanıtlaSil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :)